Yıldızlar Avuçlarımda eTwinning Projesi

YAŞ ARALIĞI:5-10 Yaş

PROJE SÜRESİ: 1yıl

PROJE HAKKINDA BİLGİ:

Gökyüzünün gizemi ilk insandan bu yana hep merak uyandırmıştır. Bu merak beraberinde sonsuz soru yağmurunu da beraberinde getirmiştir. Biz de bu soruların cevaplarını, çocuklarımızın uzayla ilgili hayallerini merak ettik ve çocuklarımızla böyle bir yolculuğa çıkmaya karar verdik. Sorularımız: Gökyüzüne çıkabilir miyiz? Nasıl ve ne ile çıkabiliriz? Gökcisimlerine dokunabilir miyiz? Neden düşmüyorlar? Biz orada yaşayabilir miyiz? Vb. sayısız sorular...

PROJEDE HEDEFLER:

*Uzay hakkında sayısız sorulara doğru yanıtlar aramak-bulmak.

*Uzaya gitme hayalleri kurmalarını sağlamak.

*Uzayda bulunan gezegenler, gök cisimleri hakkında araştırmalar yapmak ve bunları paylaşmak.

*Uzay çalışmalarının tarihsel gelişimini araştırmak öğrenmek.

*Teleskobun özelliklerini öğrenmek.

*Uzaya çıkabilecek araçları ve özelliklerini, astronotların yaşamını öğrenmek.

*Okulda bir Uzay ve Astronomi Sınıfı açıp, çalışmaları burada sergilemek.

*Öğrendiği bilgi ve birikimleri dijital ortama taşımak.

*Gökyüzü gözlemi için Ankara Üniversitesi Rasathanesine gezi düzenlemek.

PROJE SONUNDAKİ BEKLENTİ-SONUÇ:

*Uzayın sonsuz derinliklerini merak eden öğrencilerimize doğru bilgilerle merakına, hayallerine yön verebilmektir. Bu çalışmaların bilimle mümkün olduğunu görmeleri beklenmektedir.

*Uzay aracının yapılışı, astronotun eğitimden geçerek uzay yolculuğu yapabildiğini fark etmesi beklenmektedir.

*Uzay çalışmalarının tarihinin çok eski olduğunu, rasathane, teleskop, Uzay Araştırmaları, NASA, Türkiye Uzay Ajansı gibi kavramları düzeyine uygun şekilde öğrenmesi ve bu bilgileri çevresiyle paylaşması beklenir.

*Bu çalışmalarla uzay, gökcisimleri, Güneş, Ay vb. konularda farkındalıklarının artması beklenir.

06-04-202206-04-202206-04-202206-04-2022