Vücut Kütle Endeksi

Vücut Kütle Endeksi

Okul sağlığı çalışması kapsamında planlanan boy-kilo ölçümü yapılıp, Vücut Kütle Endeksi(VKE) hesaplanmıştır.  Öncelik durumuna göre, bireysel bilgilendirmeler yapılmıştır.

10.02.2020 800

CAHİT ZARİFOĞLU İLKOKULU

OKUL SAĞLIĞI PROJE ÇALIŞMASI

 

Cahit Zarifoğlu İlkokulu olarak, bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızın her türlü gelişimini takip etmek, gerekli konularda sizlere yol göstermek, işbirliği yaparak çocuklarımızı her yönüyle geliştirmek amacımızdır.

 

Bu amaçla bakanlığımızın Okul Sağlığı  Projesi kapsamında, çocuklarımızı ve sizleri beslenme konuda bilgilendirmek, var olan sorunları tespit etmek, gerekli önlemleri almak amacıyla vücut kitle indeksini bizzat Sağlık Bakanlığının sitesinden hesaplama yaparak (https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/beslenmehareket-hesaplamalar/beslenmehareket-cocuk-beden-kitle-indeksi.htm), obez ve çok zayıf olarak tespit ettiğimiz öğrencilerimizin siz değerli velileri ile bu bilgileri paylaştık.

 

Elbette ki bu çalışma tek başına yeterli olmayacaktır. Riskli çocukların tespiti, sonuçlara göre gerekli sağlık kuruluşlarına başvurunun sağlanması ve en önemlisi de tüm öğrencilerin ''sağlıklı beslenme ''konusunda farkındalığının sağlanması  bir süreç işidir. Burada en önemli görev siz velilerimize düşmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi      *https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/obezite

*https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/beslenme

*https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/okul-sagligi

adreslerinden ayrıntılı şekilde edinebilirsiniz.

 

Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur'' diyerek gelecek nesillerin fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı yetişmesi hepimizin, ülkemizin ve dünyamızın geleceği için önemlidir. Bu nedenle bizimle yapacağınız işbirliği için şimdiden teşekkür ederiz.


Cahit Zarifoğlu İlkokulu

10-02-202010-02-202010-02-202010-02-202010-02-2020