1. Sınıf ve Anasınıfı Kayıtları Başladı Ama Öncesinde Neler Yapılmalı?

24.05.2021 2313

KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER EKTE LİSTELENMİŞ OLUP AÇIKLAMALAR AYRINTILI BİR ŞEKİLDE BELİRTİLMİŞTİR. LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ.

Anasınıfı Kayıt İşlemleri İle İlgili Bilgiler:

1.Okulumuza kayıt olacak öğrenciler için iletişim ve bilgi amaçlı kayıt evrakları doldurulması gerekmektedir.

2.Okulumuza kayıt evraklarını teslim eden öğrencilerimizin ve sistemde okulumuza kayıt olacak olarak gözüken öğrencilerin öğretmen kuraları eylül ayıilk haftasında çekilecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Öğrenci Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve Aslı

2. Aşı kartı fotokopisi

3.  A4 Fotokopi Kağıdı (2 top)

4.   2 Adet Öğrenciye Ait Fotoğraf

1.Sınıf Kayıt İşlemleri İle İlgili Bilgiler:

1. Okulumuz 1.sınıflarına öğrenci kayıtları MERNİS bilgileri esas alınarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

2. Okulumuza kayıt olacak öğrenciler için iletişim ve bilgi amaçlı kayıt evrakları doldurulması gerekmektedir.

3. Okulumuza kayıt evraklarını teslim eden öğrencilerimizin ve sistemde okulumuza kayıt olacak olarak gözüken öğrencilerin öğretmen kuraları eylül ayı ilk haftasında çekilecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Öğrenci Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve Aslı

2. 1 Adet Öğrenciye Ait Fotoğraf

3.  Velinin Adına Kayıtlı Son Aya Ait Bir Fatura (Elektrik, su, doğalgaz vb.)

4.  A4 Fotokopi Kağıdı (2 top)

OKULDAN VERİLECEK BELGELER:

1)     E-Okul Bilgi Giriş Formu

OKULA GELMEDEN ÖNCE NELER YAPMALIYIM?

1.    OKUL YAŞINI HESAPLAYIN:

MEB'in hazırladığı okul yaşı hesaplama linkinden çocuğunuzun doğum tarihini girdiğinizde hangi okula kayıt olacağını öğrenebilirsiniz.

* 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı Okula Başlama Yaşı Kayıtların Yapıldığı Yılın    Eylül Ayı Sonu (30/09/2021) itibarıyla hesaplanır.

Yaş hesaplama linki:  https://e-okul.meb.gov.tr/yasHesap.aspx

2.    HANGİ OKULUN KAYIT BÖLGESİNDE OLDUĞUNU KONTROL EDİN

Okulumuza kesin kaydı yapılacak öğrencilerin kayıt alanımızda ikamet etmesi ve adreslerinin Ulusal Adres Veri Tabanında güncel olması gerekmektedir. Kayıt anında bir sorun yaşamamanız için aşağıda linki verilen E-Kayıt Sisteminden öğrencinin kayıt ile ilgili bilgilerinin kontrol edilerek bilgilerde yanlışlık olması durumunda ilgili Nüfus Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.

Şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların kayıtları durumlarını belgelendirmeleri şartıyla istedikleri ilköğretim kurumuna daha sonra nakil yoluyla yapılabilecektir.

Sorgulama linki:  https://e-okul.meb.gov.tr/IlkOgretim/MEM/IOM00009.aspx

KAYIT ERTELEME YAŞI VE YAPILACAK İŞLEMLER

*Kayıt erteleme bu sene Ekim 2015, Kasım 2015 ve Aralık 2015 doğumlu çocuklar için geçerli. 69-70 ve 71 aylık çocuklar için 1. sınıf kayıt erteleme yapabilirsiniz.

* 1.sınıf erteleme dilekçesi öğrencinin kayıt olacağı ilkokul müdürlüğüne verilir. Öğrencinin e-kayıt sonucunu e-okul.mevb.gov.tr sitesinden öğrendikten sonra okul müdürlüğüne giderek 1.sınıf kayıt erteleme dilekçesini vererek kayıt erteleme

24-05-2021