Görme Engelliler

"Dijital Ortam Oyun Ortamım Değil, Eğitim Ortamım" Projemiz ile İlgili Faliyetler

Proje Faliyetleri

Öğretmenler Kurul Toplantısı yapılarak tüm öğretmenlere proje tanıtım sunumu yapıldı.

Proje kapsamında yurt dışı eğitimlere katılacak öğretmen listesi ve proje ekibi oluşturuldu. Projeye katılacak olan öğretmenlerle sözleşme imzalandı.

Proje kapsamında yurt dışı eğitimlere katılacak öğretmenlere, yabancı dil desteği için 106 saat İngilizce kursu verildi.

Proje faaliyetlerine katılan öğretmenlerle toplantılar yapılarak proje süreci değerlendirilerek proje tanıtım toplantısı için hazırlıklar yapıldı.

İlçe milli eğitim müdürlüğüne ilçedeki tüm okul müdürleri davet edilerek 25/02/2016 tarihinde proje tanıtım sunusu yapıldı.

4 Nisan 2016 - 10 Nisan 2016 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona şehrinde “BİT Kullanılarak Öğretme ve Öğrenme de : Dijital Sınıf” kursuna 12 öğretmen katılmıştır.

1 Mayıs 2016 - 7 Mayıs 2016 tarihlerinde Avusturya’nın Viyana şehrinde “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İçin BİT Araçları” kursuna 13 öğretmen katılmıştır.Kurs süreci boyunca yapılan tüm faaliyetler Yurt Dışı Eğitimlerimiz menüsünde Viyana başlığında detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

TANITIM TOPLANTISI DAVETİYEMİZ

Okulumuzda proje sürecinde Somut Olmayan Kültürel Mirasın somutlaştırılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda ;

Sınıflar bazında ve okul genelinde halk oyunu ekipleri oluşturuldu.Hatta İl Genelinde yapılan “Altın Çocuklar Halk Oyunları” yarışmasında okulumuzun halk oyunu ekibi ikinci oldu

Yöresel çocuk oyunları etkinlikleri kapsamında sınıflar arası turnuvalar düzenlendi.

Türk Masallarının paylaşımı

Dokuz Taş ve Mangala

Ebru Çalışması

Kil Çalışmaları

Keçe Çalışmaları

Keşkek ve Aşure Yapımı

Hacivat ve Karagöz

Hat Sanatı

Türk Kahvesi

Kına Gecesi

31 Mayıs 2016 tarihinde Somut Olmayan Kültürel Mirasın Somutlaştırılmasına yönelik okul bahçesinde “Proje Şenliği”miz yapılmıştır. Proje şenliğimize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  ile tüm ilçedeki okul yönetici, öğretmen ve öğrenciler  davet edilerek şenliğimize katılımları sağlanmıştır. Şenliğimizde, okul bahçesine çadırlar kurularak yukarıda belirttiğimiz kültürel mirasın somutlaştırılması ile ilgili stantlar açılarak paylaşımlar yapılmıştır.

Okulumuzun tüm velilerine projede görev alan tüm öğretmenler tarafından veli eğitimleri yapılmıştır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 17.06.2016 tarihli onayı ile 24.06.2016 tarihinde ilçedeki aşağıda belirtilen okulların idarecileri dahil tüm öğretmenlerine eğitim verilmiştir.

Süreç içinde öğretmenlerimiz tarafından E-twinning proje çalışmaları gerçekleştirilmiştir.       Proje çalışma örneklerimize "E-twinning Projeleri" sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Süreç içinde öğretmenlerimiz tarafından Web2.0 araçları kullanılarak ders materyalleri hazırlanmıştır. Hazırlamış olduğumuz örnek materyallerine  "Web2.0 Araçları İle Hazırlanan Ders Materyalleri" sayfamızdan ulaşabilirsiniz.